4 gode grunner til å besøke Tromsø i år

Publisert den 10 mar. 2023 i Tromsø

Polarbyen Tromsø

Den vakre polarbyen Tromsø er en av de mest populære turistdestinasjonene i Norge, og har svært mye å tilby besøkende. I byen som ofte kalles Nordens Paris finner du en unik kombinasjon av spennende byliv og kulturarrangementer, omringet av dramatisk natur og åpent hav. I denne artikkelen deler vi 4 gode grunner til å planlegge tur til Tromsø i år!

Friluftsliv

Troms fylke har over 600 fjelltopper som strekker seg over 1000 meter. Disse er svært populære å gå på topptur til både sommer og vinter. Sesongen for vintertoppturer er ikke over før i begynnelsen av juni, som betyr at man kan spenne fast skiene og gå opp på fjellet i vårsol og bikini hvis man ønsker det. Vil man se Tromsø fra høyden er det naturligvis også mulig for de uten ski eller spreke ben. Den velkjente fjellheisen går hele året, og er et utmerket sted å nyte midnattssol eller nordlyset fra.

Utgangspunkt for Polareskpedisjoner

Tromsø by er over 200 år gammel, og helt fra starten av har det vært en viktig kystby for både polfarere og polarfangst – så her er det mye spennende å se, oppleve og lære om både for barn og voksne. Tromsø kalles fra gammelt av «the gateway to the arctic», og det er her mange av de store historiske Polarekspedisjonene hadde sitt startsted fra. Roald Amundsen og Fridtjof Nansens historier er godt bevart i det lille intime Polarmuseumet som åpnet i 1978, nøyaktig 50 år etter Roald Amundsen forlot Tromsø på sin siste ekspedisjon.

Arktisk natur

Et av de viktigste trekkpunktene ved Tromsø og omegn er den fantastiske naturen i området, og det er svært mange spennende utendørsaktiviter du kan ta del i her. Å komme seg ut på havet er alltid en befriende følelse, og fjordcruise er et av de mest populære aktivitetene i Tromsøområdet. Med Lyngsalpene som bakgrunn, over 600 øyer og holmer og hvaler som ferdes langs kyst året rundt, er dette en suveren aktivitet både sommer og vinter. Enten man ønsker fart og spenning med RIB-båt ut fra bykaia, en avslappende spabåttur eller et rolig fjordcruise hvor man kan se på fugle-og dyreliv, er det mange båter som venter på å ta deg med ut i havgapet eller mellom øyene. Den arktiske naturen og naturhistorien er veldig spennende, og dette blir du godt kjent med på Polaria, verdens mest nordlige akvarium. Her er det alltid mye gøy og interessant på programmet for både barn og voksne!

Mat 

Ikke glem å spis godt! Tromsø har blitt en svært interessant matdestinasjon for mange. Siden Tromsø er en gammel kystby med en lang tradisjon med fiske, er det kanskje ingen overraskelse at man kan få svært god sjømat i Nordens Paris. Den spennende matkulturen i Tromsø er kjent over hele landet, og her har det lenge vært fokus på å lage god mat basert på fantastiske lokale råvarer. Prøv gjerne ferske Lyngenreker rett i hånda fra kaia, eller ekte gourmetmat på en av byens mange fantastiske fiskerestauranter. En kjent klassiker som kan anbefales alle besøkende er grillet tørrfisk!

Hotell?

Hvis du planlegger tur til Tromsø, trenger du et fint sted å overnatte under besøket ditt. Heldigvis finnes det en rekke flotte hoteller i ishavsbyen, og med Coop HotellKupps lave priser kan du få en svært god deal for oppholdet ditt. Clarion Collection Hotel Aurora har en fantastisk beliggenhet ved kaia i Tromsø, og er en perfekt base for å utforske alt Nordens Paris har å by på. Det moderne hotellet Clarion Hotel The Edge befinner seg også i sentrum ved kaia, og er svært populært blant reisende. Smarthotel Tromsø er et veldig godt valg for besøkende til Tromsø som reiser på budsjett – her bor du komfortabelt rett ved alle byens attraksjoner for en rimelig penge. God tur, og nyt tiden din i polarbyen!

assets

Abonner på nyhetsbrev

Ta del av eksklusive tilbud og de seneste nyhetene

assets