4 grunner til at vi har forelsket oss i Stavanger

Publisert den 19 mai 2022 i Stavanger

4 grunner til at vi har forelsket oss i Stavanger

Norges fjerde største by har kanskje måttet ha sett seg litt oversett i forhold til storbyene Oslo og Bergen, men vi garanterer at et besøk i Oljebyen så absolutt kommer til å gi mersmak! Drømmer du om en byferie som kan by på både shopping, matopplevelser, strandliv, tivoli og spektakulær natur? Ja, da bør du legge turen til Rogalands livlige og sjarmerende hovedstad på din neste Norgesferie. Her har vi samlet fire grunner til at vi har forelsket oss i Stavanger – og etter besøket ditt vil du nok bli like glad i byen som vi er!

1. Gamle Stavanger

Joda, mange større byer kan skilte med sjarmerende ‘old town’ områder, men få kan likevel sammenlignes med Stavangers lille dukkestue. Bare et lite steinkast fra sentrum kan du gå deg bort mellom de hvite trehusene, og nesten reise tilbake i tid og oppleve Rogalands hovedstad slik den var i riktig gamle dager. I Straen, som denne gamle bydelen kalles, finnes hele 173 vernede og restaurerte trehus som ble bygget på 1700- og 1800-tallet, og som faktisk er Nord-Europas best bevarte trehusbebyggelse. 

2. Bøker og Børst

Er du først i Stavanger, er du ifølge lokalbefolkningen nødt til å få med deg shoppinggaten Øvre Holmegate – eller ’Fargegaten’ som den populært også kalles på folkemunne. Og midt i byen, i denne fargeklatten av en gate, finner du det sjarmerende og eksentriske skjenkestedet Bøker og Børst, hvor både sjarm og atmosfære sitter godt fast i veggene. Her kan du (i tillegg til drikke skikkelig god kaffe og nyte ferskt bakverk) lese i husets bøker – som for øvrig også er til salgs, eller, om det er tørsten du vil slukke, velge deg drikke fra ganske så imponerende ølmeny. Tips: Skinner solen, bør du prøve å sikre deg en sitteplass i den deilige bakgården. 

3. Ostehuset

Stavanger har de siste årene blitt en skikkelig mat-destinasjon, og du kan uten problemer innta alle døgnets måltider ute på restaurant når du er på besøk – uten å måtte gå tilbake til samme stedet to ganger. Et sted du i alle fall bør ta turen innom når du er i byen, er Ostehuset. Kommer du før klokken 12 kan du nyte den deilige frokostmenyen – bananpannekakene her er i en klasse for seg selv. Skal du spise lunsj finnes det noe for enhver smak med supper, salater eller sandwicher, og om du kommer senere på dagen kan du nyte gode burgere, pizza eller pasta for å nevne noe. Vær oppmerksom på at Ostehuset er et populært spisested i byen, og det kan fort være veldig folksomt – men ikke la det drive deg bort, siden det er vel verdt det å benke seg ned ved en langbord og nyte et skikkelig deilig måltid.  

4. Bohemia

Denne fantastiske klær, møbel og interiørbutikken ligger strengt tatt ikke inne i Stavanger by, men ute på Sola – likevel er den absolutt verdt et besøk. Her får feriepengene fort bein å gå på, enten det er en ny kjole eller sko til deg selv du er på jakt etter, deilige velværeprodukter eller noe nytt til hjemmet. Vi elsker den bohemske stilen denne butikken har blitt godt kjent for, og her finner du varer fra merker som Aesop, Allium x Kinfolk, Ferm Living og Massimo – for å nevne noen. 

Vi håper denne listen hjelper deg med å planlegge din tur til Stavanger! I tillegg til attraksjonene nevnt ovenfor, har Norges største by mye å tilby besøkende med tanke på både kunst og kultur og naturopplevelser. Hos Coop HotellKupp finner du alltid gode priser på hotellopphold, og vi har mange flotte hoteller tilgjengelige i Stavanger. Clarion Hotel Stavanger og Scandic Stavanger City ligger begge midt i sentrum av byen, og er svært populære hos reisende som vil oppleve alt Stavanger har å by på!

 

assets

Abonner på nyhetsbrev

Ta del av eksklusive tilbud og de seneste nyhetene

assets