5 fine fjellturer rundt Tromsø hele familien kan være med på

Publisert den 16 mar. 2022 i Tromsø

5 fine fjellturer rundt Tromsø hele familien kan være med på

Få ting kan måle seg med den spektakulære naturen Nord Norge har å by på. Her stuper høyreiste fjell rett i havet, og hvite sandstrender strekker seg langs breddene av turkisblått hav. Hvis du drømmer om en flott tur til vakre Tromsø, kan du ikke gå glipp av de fantastiske turmulighetene i lokalområdet. Her har vi samlet fem av de beste toppturene i Tromsø og omegn så du kan planlegge en flott aktiv ferie!

1. Sørtinden (471 moh)

Dette fjellet på vakre Kvaløya ligger like ved veien, ved den ene enden av Finnvikvatnet. Dette er en topptur som passer perfekt for barnefamilier, både fordi Sørtinden er relativt lett å gå, og fordi startpunktet ligger såpass høyt at man kommer seg til toppen av fjellet uten å måtte gå så bratt oppover. Dette er en flott topptur som er popular blant både lokale og tilreisende turgåere! 

2. Nattmålsfjellet (297 moh)

Det er mange stier som tar deg opp til denne toppen, som også ligger på Kvaløya. Når du kommer opp til toppen av Nattmålsfjellet, blir du belønnet med en fantastisk utsikt mot Kattfjordeidet, Ersfjorden og Kaldfjorden. Hvis du kommer med bil, kan du parkere øverst i Henrikvikdalen, på vei mot Kattfjordeidet, og ta stien på nordvestsiden som faktisk tar deg hele veien til toppen av fjellet. Terrenget varierer mellom skog og fjellterreng med lyng mot toppen.

3. Brosmetinden (525 moh)

Brosmetinden er nok en topp som passer perfekt for deg som reiser med barn – men vær forsiktig helt ute på kanten av fjellet. Også her er startpunktet høyt (260 moh), slik at turen opp ikke blir for utfordrende – du ser faktisk toppen allerede fra parkeringplassen ved Gløshaugen. Terrenget er lett å bevege seg i, og utsikten blir bedre og bedre jo høyere du kommer opp.

4. Segla (640 moh) 

Hvis du har lyst på en fantastisk toppturopplevelse bør du ta turen fra Tromsø til Senja, og bestige Segla. Dette er en fjelltur som lenge har vært en av de mest populære på Senja. Turen opp går relativt greit med en godt opptråkket sti, men vær forsiktig når du når toppen, hvor fjellsiden stuper 640 bratte meter rett ned i Mefjorden. Segla er en krevende fjelltur som passer best for spreke turgåere som ikke er redde for høyder, men du kan fint ta med familien din på turen hvis du har større barn som klarer en utfordrende topptur. 

5. Nortiden (640 moh)

Nortinden er nok et fjell på vakre Kvaløya som passer fint til å ta med familien på tur. Turen opp Nortinden er noe lengre enn de ovennevnte fjellene, men panoramautsikten fra toppen er vel verdt timene du bruker opp. Terrenget er skogsvei hele veien, så her kan selv ganske små barn gå greit selv, men vær oppmerksom på at en topptur til Nortinden er krevende og passer best for aktive turgåere. 

Coop HotellKupp

Vi håper denne listen over de beste toppturene i Tromsøområdet vil hjelpe deg med å planlegge din neste Norgesferie! Polarbyen Tromsø har mange fantastiske utendørsopplevelser å by på, og er godt kjent for sin vakre natur og flotte fjellturer. Hos Coop HotellKupp finner du gode tilbud for ditt neste hotellopphold i Tromsø – hva med overnatting på Clarion Hotel The Edge eller Clarion Collection Hotel Aurora som begge er populære hos reisende? Kos deg i Tromsø, uansett hvilken topptur du velger å legge ut på!

 

assets

Abonner på nyhetsbrev

Ta del av eksklusive tilbud og de seneste nyhetene

assets