5 gode grunner til å ta med familien på ferie til Nordjylland

Posted on 08 Jul 2022 in Danmark

5 gode grunner til å ta med familien på ferie til Nordjylland

Hvis du ønsker å oppleve Danmark med familien, er Nordjylland en fantastisk reisedestinasjon. I vakre Nordjylland finner du en lang rekke spennende opplevelser og attraksjoner for hele familien. La oss ta en nærmere titt på de 5 viktigste grunnene til å besøke Nordjylland!

1. Jammerbugtens hvite sandstrender

Kos dere på Jammerbugtens fine, hvite strender, hvor barna kan plaske i vannkanten, leke blant sanddynene og hvor større barn kan prøve seg på spennende aktiviteter i vannet, som for eksempel surfing. Her finner dere også noen av Danmarks koseligste kystbyer – med sjarmerende brosteinsgater og en avslappende atmosfære bør disse helt klart utforskes!

2. Ha det gøy på Fårup Sommerland

Fårup Sommerland er en av Danmarks mest besøkte attraksjoner, og har blitt kåret til Europas beste fornøyelsespark de siste tre årene. Her får hele familien garantert en fartsfylt dag, med spennende karuseller for både store og små.

3. Utforsk dyrenes verden i Aalborg Zoo

På Aalborg Zoo kan dere besøke over 140 forskjellige dyrearter fra hele verden! Her finner dere blant annet asiatisk løve, afrikansk sebra og isbjørner som koser seg i sin egen lille fjord. Den godt kjente og populære dyrehagen har også nylig ønsket en gjeng med fargerike flamingoer og spretne kenguruer velkommen.  

4. Besøk Nordsøen Oceanarium, Nord-Europas største akvarium  

Bli med under overflaten på Nordsøen Oceanarium! Dette er Nord-Europas største akvarium, med over 6500 fisker fordelt på 4,5 millioner liter vann. Her finner dere blant annet seler og klumpfisk, og litt skumlere typer, som de 7 forskjellige hai-artene akvariet huser. 

5. Nyt rolige dager i Magiske Skagen

Skagen er en koselig gammel fiskeby som ligger helt på toppen av Nordjylland. Den sjarmerende kystbyen er kjent for å ha inspirert mange kunstnere med sitt magiske lys, og har i tillegg noen av Danmarks aller fineste sandstrender hvor dere kan kose dere på lange sommerdager.  

Det er ingen tvil om at Nordjylland er et fantastisk reisemål for familier, og området har langt mer å tilby enn opplevelsene vi nevner her. Hvis du ønsker å lese mer om de beste attraksjonene på Nordjylland for hele familen, kan du klikke her!

Hotell?

Hvis det frister med en deilig familietur til Nordjylland, er det viktig å finne et flott hotell for oppholdet deres. Heldigvis har Coop HotellKupp en rekke fine hoteller tilgjengelige til svært gode priser. For eksempel er Comwell Hvide Hus Aalborg et populært valg blant reisende som ønsker å bo sentralt i Aalborg, mens familiehotellet Hotel Petit kan skryte av god beliggenhet i sentrum av vakre Skagen. Vi håper dere nyter alle opplevelsene Nordjylland kan tilby!

Subscribe to the newsletter!

And take note of the latest news and travel offers