5 grunner til å unne deg en mini-uke i Stockholm

Posted on 15 Aug 2023 in Stockholm

5 grunner til å unne deg en mini-uke i Stockholm

14 øyer, hundrevis av år med historie, og så mange opplevelser at du bare er nødt til å komme tilbake gang på gang – Stockholm er byen du aldri blir ferdig med å oppleve! Den svenske hovedstaden er en av de vakreste byene i Europa, og her er det mye å se og gjøre. Hvis det frister med en tur til Stockholm og du vil planlegge turen din godt, er vi klare til å hjelpe deg!

Her er fem ting ingen bør gå glipp av når de er på ferie i Stockholm:

Tilbring en søndag i SoFo 

Midt i hjertet av Södermalm ligger Stockholms mest trendy bydel – nemlig SoFo, et område som ofte beskrives som Stockholms svar på Brooklyn i New Yorks eller Shoreditch i London. 

Her ligger kaffebarer, kafeer og vintagebutikker på rekke og rad, og dette er et flott sted for å sitte ved et utebord og nyte solen mens du titter litt på alle de trendy folkene som haster forbi.

Tips: Drømmer du om svenske kjøttboller bør du legge turen innom Meatballs for the People i SoFo – her har de blitt godt kjent for å lage sin egen versjon av den klassiske svenske kjøttbollen kun ved bruk av bærekraftige og økologiske råvarer.

Kafébesøk på Rosendals Trädgård

En pust i bakken må alle ha når de er på byferie, og i Stockholm er det mange flotte kaféer du kan velge mellom! Rosendals Trädgård er et av de mest populære stedene i Stockholm, og er vel verdt et besøk.

Denne nydelig kafeen er i et gammelt drivhus, og ligger idyllisk til på den rolige øyen Djurgården sentralt i Stockholm. Her kan du nyte deilige kaker, kanelboller og lunsjretter før eller etter en vakker gåtur rundt Djurgården.

Tips: Hvis Djurgården høres ut som et sted du ville trives, kan Hotell Hasselbacken være et godt valg for turen din. Dette 4-stjerners hotellet ligger vakkert til på Djurgården, og er kun et steinkast fra ABBA The Museum og Skansen, verdens eldste utendørs museum.

Oppdag Norrmalm

Alle turistene flokker til Gamla Stan og Djurgården, men det sjarmerende bydistriktet Norrmalm er absolutt også verdt et besøk om du er i Stockholm.

Dette området, som nylig har gått gjennom et skikkelig ansiktsløft, har nå blitt et av byens hippeste områder, med fantastisk shopping i Biblioteksgatan, ultra-moderne hoteller og barer og restauranter som holder åpent langt ute i de små timer. 

Besøke Fotografiska 

Allerede kort tid etter de åpnet dørene hadde Fotografiska Museet fått navn på seg for å være et sted man bare må ta turen innom om man befinner seg i Stockholm. På dette museet har både fotografer som Patrick Demarchelier and Annie Lebowitz stilt ut arbeider, og interiøret bygges ofte om for å tilpasse rommene til aktuelle kunstnere som stiller ut ved museet.

Tips: Ikke gå slipp av de prisvinnende restaurantene på Fotografiska – her finner du det som kanskje er Stockholms beste utsikt!

Naturopplevelser på Hammarbybacken

På andre siden av Södermalm ligger Hammarbybacken, et snøsportsenter med fire ulike utforløyper. For akkurat som i Oslo, kan du også i Stockholm nyte litt vintersport midt i byen! Selv om Hammarbybacken er best kjent for skimulighetene på vinterstid, er det mange fantastiske naturopplevelser som venter hele året rundt.

På sommerstid er Hammarbybacken en populær destinasjon for både syklister og vannsport – her finner du utleie og instruksjon i flere ulike typer sykling, i tillegg til leie av kajak og SUP. Sommeraktivitetene som tilbys inkluderer også ekskursjoner i Stockholm sentrum, Mälaren og den vakre skjærgården rundt byen.

Hotell i Stockholm

Det er ingen mangel på flotte opplevelser i Stockholm og omegn, men før du kan begynne å planlegge årets tur, er det lurt å velge det riktige hotellet å bo på under oppholdet. Hos Coop HotellKupp finner du et godt utvalg hoteller til en god pris, så her gjelder det å velge hotellet som passer best for deg og turen din!

For de fleste av oss er beliggenheten noe av det viktigste når vi velger hotell, og mange reisende ønsker å bo så sentralt som mulig i Stockholm. Hôtel Reisen in The Unbound Collection by Hyatt er et nydelig femstjerners hotel som ligger vakkert til i hjertet av gamlebyen, kun et steinkast fra Slottet. Det populære Elite Eden Park Hotel kan også skryte av en fantastisk beliggenhet midt i sentrum, få minutter fra Humlegården og Stureplan.

Noen ønsker kanskje å bo på et hotell i et rolig område der det livlige nattelivet i sentrum av Stockholm ikke forstyrrer nattesøvnen. Da kan Elite Hotel Marina Tower være et svært godt valg –dette fine hotellet med sitt eget spa befinner seg ved kaien i det hyggelige området Saltsjöqvarn. Her får besøkende nyte en vakker utsikt over Djurgården og Stockholm by, og den beste måten å komme seg inn til byen er en kort båttur.

For deg som drømmer om en litt mer uvanlig hotellopplevelse, er det også flere gode muligheter i Stockholm. Rosersbergs Slottshotell gir deg sjansen til å oppleve en ekte slottsferie! På dette kongelige slottet fra det 17. århundre kan besøkende nyte den storslåtte parken og finne roen ved Mälaren, Sveriges største innsjø. The Winery Hotel, BW Worldhotels Crafted er også et populært valg for reisende til Stockholm – spesielt de som er interessert i vin. Dette flotte 4-stjerners hotellet befinner seg i Solna, og er faktisk Sveriges første urbane hotell med sin egen vingård!

Vi ønsker deg en fantastisk og opplevelsesrik tur til Stockholm!

Subscribe to the newsletter!

And take note of the latest news and travel offers