6 sjarmerende byer på Nordjylland

Posted on 14 Jun 2023 in Danmark

6 sjarmerende byer på Nordjylland

For de fleste nordmenn er det en kjent sak at det er deilig å være norsk i Danmark – og hvis det frister det med en hyggelig ferie i sommer, er vakre Nordjylland et fantastisk reisemål!

Her finner du både god mat og drikke, hyggelige priser og mange flotte severdigheter. Biltur til Danmark kan også være en veldig rimelig ferie, og det er en ekstra bonus å slippe stress og mas på en flyplass i sommervarmen! Hvorfor ikke ta fergen til Hirtshals og kjøre sørover gjennom noen av Danmarks mest sjarmerende småbyer?

Nordjylland kan skryte av vakker natur, flotte sandstrender og en rekke spennende opplevelser for hele familien. Hos barn vil gleden være stor over å kunne besøke favoritter som Fårup Sommerland, Aalborg Zoo og Nordsøen Oceanarium, Nord-Europas største akvarium. Voksne vil sette pris på den gode maten, atmosfæren og småbysjarmen området kan by på – og de som liker noe godt i glasset har mye å velge mellom.

Danmark har nemlig lange og stolte tradisjoner innen ølbrygging, og Nordjylland er kjent for å være et flott reisemål for de som er interessert i øl. Blant hyggelige brosteinsgater og fargerike hus finner du også noen av landets beste mikrobryggerier, hvor man kan smake på kaldt, skummende øl basert på lokale råvarer. 

Uansett om du skal på ferie med barn, vil ta med kjæresten på et romantisk hotellopphold eller drømmer om en opplevelsesrik tur med vennegjengen, er Nordjylland et fantastisk reisemål. Les videre for å se våre favoritter blant Nordjyllands småbyer, og for å få inspirasjon til din sommerferie i Danmark!

  1. Skagen

Fra fergen legger til kai i Hirtshals, er det bare 40 minutter med bil til den sjarmerende gamle fiskebyen Skagen. Her finner dere nydelige strender, koselige gallerier, et yrende folkeliv og en avslappende atmosfære. Det er ikke ufortjent at denne flotte feriebyen har blitt en av nordmenns favorittdestinasjoner i Danmark!

I tillegg til de flotte naturomgivelsene som bør utforskes, kan Skagen by på gode shoppingmuligheter og kulturopplevelser – som den kjente musikkfestivalen Skagen Festival. Midt i byen ligger også Danmarks nordligste bryggeri, Skagen Bryghus, som blant annet har vunnet prisen for beste pilsner i danskenes mesterskap for håndbrygget øl. 

  1. Hjørring 

En time sør fra Skagen ligger kulturbyen Hjørring, som varter opp med teater, museum, skulpturer og koselige handlegater. Byens mikrobryggeri, Bryghuset Venida Hjørring, serverer også deilige retter i husets egen gourmetrestaurant under slagordet «fra humle til gourmet».

De vakre sandstrendene og naturen langs kysten bør absolutt oppleves – spesielt den flotte badestranden Løkken Strand. Det spektakulære landskapet ved Rubjerg Knude er også spennende for både små og store, og vel verdt et besøk.

  1. Aalborg 

Nordjyllands nydelige hovedstad blander gammel bysjarm og trendy streetart, i tillegg til en spennende matscene i stor utvikling. Aalborg er et fantastisk reisemål for historieinteresserte med sin spennende vikinghistorie, som man kan lære om på Vikingemuseet Lindholm Høje.

Danmarks fjerde største by har svært mye å tilby for hele familien – barn vil fristes av Vannland, Tivoliland og Aalborg Zoo, mens voksne vil sette pris på de mange spennende kulinariske opplevelsene. Et godt tips for voksne er å bli med på Aalborg Beer Walk, hvor dere får besøke seks ulike bryggerier og smake på seks forskjellige øl. 

  1. Nibe 

Videre fra Aalborg finner dere den lille byen Nibe, som ligger flott til nede ved Limfjorden. Byen har bare rundt 5000 innbyggere, men sjarmerer med vakre gamle hus, koselige brosteinsgater og små herlige torg. I Nibe finner du også flotte strender og mange gode bademuligheter – så dette er et ypperlig reisemål for de som ønsker sommeridyll i Danmark!

I begynnelsen av juli huser byen Nordjyllands største musikkfestival, og byen har så klart også et eget mikrobryggeri, koselige Nibe Bryghus, hvor ølen brygges etter gamle tradisjoner. 

  1. Thisted 

Thisted ligger også ved Limfjorden, en time vest for Nibe. Langs byens smale gater finnes et godt utvalg koselige kaféer, restauranter og små butikker. I tillegg finner du hele to mikrobryggerier, Restaurant Byggen og Thisted Bryghus, hvor du kan ta deg en pust i bakken.  

Thisted kan by på flere spennende museer, som Bunkermuseum Hanstholm og kunstmuseumet Kirsten Kjærs Museum. Flotte Thy Nasjonalpark, Danmarks største nasjonalpark, er også vel verdt et besøk på vei til neste stopp!

  1. Heltborg

Lengst sør på ruten ligger den koselige lille byen Heltborg. I dette området er Sydthy Kurbad svært populært blant de som er glade i spaopplevelser. De historieinteresserte bør absolutt legge turen innom vakre Vestervig Kirke – med en lang og spennende historie siden den ble bygd rundt 1059, er dette Nordens største landsbykirke.

Utenfor Heltborg finner dere gårdsbryggeriet Ølleriet Håndgjow, som ligger nydelig til ute på landet med utsikt over Limfjorden. Bryggeriet plukker urter fra egne jorder og fra Thy Nasjonalpark, som ligger like i nærheten. 

Hotell?

Vi håper du har fått litt tips og inspirasjon til årets Danmarkstur! Det er ingen tvil om at Nordjyllands vakre kyst og pittoreske småbyer har mye å tilby reisende – og heldigvis er det ingen mangel på gode overnattingsmuligheter i området. Med Coop HotellKupp får du alltid billig hotellovernatting både i Norge, Sverige, Danmark og mange av Europas mest spennende reisemål.

For de som ønsker å overnatte i Skagen, kan det sjarmerende familiehotellet Hotel Petit passe perfekt –  det ligger vakkert til i sentrum av byen, kun en kort spasertur til havnen. Hvis du vil bo i Aalborg, har det koselige småhotellet Prinsen Hotel en fantastisk beliggenhet i hjertet av Aalborg, og tilbyr rimelige priser på hotellrom. Det flotte firestjerners hotellet Comwell Hvide Hus Aalborg ligger ved Kildeparken, og er et annet godt valg som er svært populært blant tilreisende.

Vi ønsker deg og dine en fantastisk tur til Nordjylland!

Subscribe to the newsletter!

And take note of the latest news and travel offers