7 grunner til å booke en langhelg på hotell i Trondheim i høst

Posted on 07 Oct 2022 in Trondheim

7 grunner til å booke en langhelg på hotell i Trondheim i høst

Vakre Trondheim er storbyen med småbysjarm, og det er slett ingen overraskelse at mange reiser fra både nært og fjernt for å oppleve en av Norges mest interessante og opplevelsesrike byer. Høsten er en fantastisk tid for å oppleve alt Trondheim har å by på, og byen viser seg fra sin beste side når høstfargene kommer frem. Trondheim er en by med mye historie – byen var Norges hovedstad i en periode etter at den ble grunnlagt av kong Olav Tryggvason i år 977, og på den tiden hette den Nidaros. Selv om Trondheim ikke lenger er hovedstaden vår og i dag må se seg slått i størrelse av både Oslo og Bergen, sørger byens rike historie for at det er mye å se og gjøre for besøkende. 

Trondheim sentrum er kompakt, og du beveger deg lettest til fots mellom alt du vil se og gjøre i denne flotte byen. Hvis du blir sliten, er det ingen mangel på hyggelige kaféer eller sjarmerende parker hvor du kan ta deg en pust i bakken. 

Skal du på tur til Trondheim i høst? Da bør du passe på å få med deg disse høydepunktene:

1. Nidarosdomen

Denne vakre, historiske kirken er nok den bygningen de aller fleste forbinder med Trondheim. Hvis du befinner deg i byen, bør du ikke reise uten å ha sett dette imponerende bygget. Nidarosdomen, som ble påbegynt i år 1070, er ikke bare Norges største religiøse bygg og en nasjonalhelligdom, men er også viktig fordi kirken er bygget over gravstedet til Olav den Hellige. Kirken har også vært nært knyttet til styret av Norge, og i Grunnloven av 1814 står det faktisk nedfelt at regenten i Kongeriket Norge skulle krones i Trondheim. 

2. Gamle Bybro

Nidelven renner rett gjennom Trondheim, og hvis du skal krysse elva, bør du passe på å gjøre det på Gamle Bybro. Denne broen er uten tvil et av Trondheims mest karakteristiske kjennetegn. Gamle Bybro, som populært også kalles ’Lykkens Portal’, ble opprinnelig anlagt i 1681 – men dagens bro ble bygget i 1861. 

3.Nedre Elvehavn

Når det er på tide med å ta en spisepause eller hvis du har lyst til å shoppe litt, bør du legge turen til Nedre Elvehavn i Østbyen. Dette området kalles ofte Trondheims Aker Brygge”, og her finner du et vell av ulike kaféer og restauranter, samt det store kjøpesenteret Solsiden. Det er alltid mye som foregår rundt Solsiden både på dagen og på kveldstid, med populære utesteder og konserter på kulturhuset Dokkhuset.

4. Rockheim

For musikkinteresserte er det et must å ta turen innom Rockheim, Norges nasjonale museum for populærmusikk – et bygg og en utstilling som kostet hele 300 millioner å åpne i 2010. Museet har både en fast og en skiftende utstilling, og mange spennende interaktive detaljer – som for eksempel opplevelsesrom, hvor man kan prøve seg som DJ. I Rockheims Hall of Fame finner du mange norske storheter som A-Ha, Alf Prøysen, Wenche Myhre, Åge Alexandersen, Jahn Teigen og Inger Lise Rypdal.

5. Munkholmen

Denne vakre lille øya Munkholmen, som ligger et par kilometer ut i Trondheimsfjorden, er rik på historie og absolutt verdt et besøk. For de som skal besøke Trondheim med barn, er Munkholmen en spesielt fin destinasjon siden det er mye å se og gjøre. En gang i tiden var det et munkekloster på øya (derav navnet), og i senere år ble Munkholmen brukt som både festning og fengsel. Under siste verdenskrig hadde tyskerne faste luftvernstillinger på øya.

6. Pirbadet

Hvis du er på tur med de små, bør dere passe på å legge inn et besøk på Pirbadet under oppholdet deres i Trondheim. Pirbadet, som ligger lekkert til i Brattøra, med utsikt over fjorden, er Norges største innendørs badeanlegg. Bassenget er åpent hver dag, og om det skulle være regn og ruskevær en dag under turen deres, er det perfekt å ta turen hit slik at barna kan kose seg med bading innendørs. 

7. Baklandet Skydsstation

Det finnes mange fine kaféer og bakerier i Trondheim, men du bør ikke forlate Trondheim uten å ha besøkt det som kanskje er Norges aller koseligste kafé. Baklandet Skydsstation har blitt kåret til Årets Kafé av National Geographic, og ligger bare en steinkast unna Gamle Bybro med nydelig utsikt over Nidarosdomen. Hvis du tar turen innom, bør du bestille en kopp med hjemmelaget kakao og noe godt å spise – og sette deg ved et bord og bare nyte. 

Hotell?

Det er ingen tvil om at Trondheim er en fantastisk destinasjon både for høstferien og resten av året – i denne flotte byen er det mye å se, gjøre og oppleve. Hvis du drømmer om en deilig langhelg på hotell i Trondheim denne høsten, bør du sjekke de gode tilbudene på Coop HotellKupp.

Medeiere i Coop får alltid lave priser på hotellopphold, og det er mange fine hoteller å velge mellom. Det flotte hotellet Clarion Hotel Trondheim ligger nede ved havnen i sentrum av byen, rett ved siden av to av Trondheims hovedattraksjoner Pirbadet og Rockheim. Comfort Hotel Trondheim ligger svært sentralt til og er perfekt for de som ønsker å bo midt i byen, mens Quality Hotel Panorama Trondheim befinner seg sør for byen og er et godt valg for de som også vil utforske naturen rundt Trondheimsområdet. Nyt turen din til Trondheim!

Subscribe to the newsletter!

And take note of the latest news and travel offers