Adventsstemning: Her er Skandinavias beste julemarkeder

Posted on 11 Nov 2022 in Jule

Adventsstemning: Her er Skandinavias beste julemarkeder

Lite gir like mye julestemning som en rusletur mellom bodene på et julemarked – med lukten av pepperkaker og gløgg som henger i luften, og den kalde vinterluften som gir roser i kinnene. Her kan du kjøpe med deg lokale spesialiteter, julebakst og håndlagede gaver, eller bare nyte at julestemningen setter seg.   

Du trenger slett ikke reise langt for å oppleve et skikkelig hyggelig julemarked. Her finner du de fem beste julemarkedene i Norge, Sverige og Danmark.

Norge

Julemarked Røros

1.-4. desember 2022
Hvor: Røros

Få steder har like mye julesjarm som historiske Røros. I denne lille fjellbyen, kun et par timers kjøretur fra Trondheim, finner du ikke bare en av Europas eldste trehusbebyggelser, men også vakker natur og en blåtime som vil tine selv det mest frosne julehjerte. I første helgen av desember fylles Røros av markedsboder, julemat og tradisjonsrike juleaktiviteter for 13. år på rad. Kanskje er det denne førjulen du skal oppleve de sjarmerende bygatene og fargerike trehusene i byen?

Sverige

Skansens Julmarknad

Hver fredag, lørdag og søndag fra 25. november – 18. desember 2022
Hvor: Skansen, Stockholm

Det populære julemarkedet på Djurgården, sentralt i Stockholm, har blitt arrangert helt siden 1902, og er vel verdt inngangsbilletten. Her er det mye å både kjøpe og oppleve! I Marknadsgatan, som går fra Seglora kyrka og helt ned til Bollnästorget, finner du over 70 juleboder tett i tett. Her finner du ikke bare klassiske julevarer, som juledekorasjoner, håndverk og hjemmelaget pynt, men du får også et innblikk i hvordan det var å gå på julemarked før i tiden. Og du? Gå for all del ikke glipp av godsaker som marmelade, svensk «korv» og Skansens egen sennep mens du er der!

Jul på Liseberg

19.-20. november, 25.-27. november, 1.-4. desember, 7.-11. desember, 14.-23. desember og 26.-30. desember 2022

Hvor: Liseberg, Gøteborg

Når julen nærmer seg forvandles den kjente og kjære fornøyelsesparken Liseberg til et glitrende juleeventyr. Midt i Gøteborg sentrum finner du et av de koseligste julemarkedene i Skandinavia, med mye å gjøre for hele familien. Her kan du gå på gavejakt mellom bodene, snøre på deg skøytene og legge ut på isen, eller øke pulsen med en tur på en av de mange gøyale karusellene. De minste vil glede seg over å få levere ønskelisten sin til selveste julenissen, og dere kan til og med legge ut på sledetur med reinsdyr! Alt dette med tusenvis av julelys rundt dere, for å virkelig sette julestemningen.  Smak på de utallige godsakene som selges og nyt den hyggelige julemusikken som høres over hele parken. Jul på Liseberg er et julemarked i verdensklasse – det kan ikke slå feil!

Danmark

Jul i Tivoli 

18 november – 31 desember 2022
Hvor: Tivoli, København

Juletiden er alltid magisk på verdenskjente Tivoli i København. Den populære fornøyelsesparken er en av verdens eldste, og fra førjulstiden og ut desember dekoreres den vakkert med glitrende lys, juletrær og nisser. Enten du er på jakt etter den perfekte gaven, drømmer om julegodt eller bare vil la den helt spesielle julestemningen senke seg, finner du garantert det du vil ha på Tivolis fantastiske julemarked. Her er det også eventyrlig julemagi for de minste, med koselige forestillinger, nissetog og møte med julenissen.

På Tivoli finner du julevarmen midt i det kalde vintermørket.

Julemarkedet i Aalborg

18. november – 23. desember 2022
Hvor: Gammeltorv, Aalborg

I år kan vi igjen oppleve det hyggelige julemarkedet på Gammeltorv i Aalborgs bysentrum. Det tradisjonsrike julemarkedet byr på julestemning for både voksne og barn, med markedsboder som selger en rekke spennende varer. Det julehjertet ditt ønsker seg, finner du her! På julemarkedet i Aalborg kan du gå på oppdagelsesferd mellom de mange flotte bodene, nyte en varm kopp gløgg i det kalde vinterværet, eller prøve tradisjonell dansk julesnadder – som epleskiver og brente mandler!

Hotell?

Uansett hvor reisen går, håper vi du koser deg på julemarked denne førjulen. Med Coop HotellKupp kan du gjøre turen billig også!

Vil du oppleve julemarkedet i Røros kan bynære Røros Hotell eller sjarmerende Vertshuset Røros passe fint for ditt opphold. De som ønsker seg en juletur til Stockholm kan overnatte i stil på det flotte femstjerners hotellet Hôtel Reisen in The Unbound Collection by Hyatt, mens sentrale First Hotel G har gode priser for reisende til julemarkedet i Liseberg. Dersom du drømmer om å ringe julen inn på Tivoli, har Copenhagen Plaza den perfekte beliggenheten, mens Comwell Hvide Hus Aalborg i Kildeparken vil være et populært valg for deg som vil besøke Aalborgs ikoniske julemarked.

Nyt juleopplevelsene denne vinteren, uansett hvilken by du ender opp i!

Subscribe to the newsletter!

And take note of the latest news and travel offers