Eksperttips: Slik pakker du for en langhelg på hotell

calendar_month Posted on 15 Sep 2021 in Reisetips

Eksperttips: Slik pakker du for en langhelg på hotell

Lei av å alltid ende opp med altfor mye med deg når du skal ut på tur? Eller verre – å ha pakket relativt lett for så å ankomme hotellet og oppdage at du ikke har pakket riktig for vær/aktiviteter/anledning? Å pakke lett (men riktig) for en helgetur trenger faktisk ikke å være så veldig komplisert – du trenger bare litt strategi og de rette eksperttipsene. 

1. Skriv liste

Du tenker kanskje at det høres litt unødvendig ut med en liste når du bare skal på helgetur, men en godt skrevet pakkeliste vil gjøre det mye enklere å passe på at du får med deg alt du faktisk trenger – og ikke blir fristet til å ta med en hel haug med ting du ikke egentlig har bruk for. Skriv ned alt du  ha med – og sett sammen hele antrekk for dagene du skal være borte/det du skal være med på. Hold deg til listen og unngå å bli fristet til å ta med ekstra plagg. 

2. Pakk i god tid

Panikkpakking like før du må sette deg i bilen og kjøre til flyplassen er aldri en god idé og øker sjansen betraktelig for at du ender opp med å ta altfor mye med deg. I stedet, pakk i god tid i forveien og hold deg slavisk til listen.  

3. Rull, ikke brett

Om du ikke har begynt med dette pakketrikset enda, så er det på tide at du starter nå. Om du ruller klærne dine i stedet for å brette, ja så sparer du ikke bare mye plass i kofferten, men vil også oppdage at du vil ankomme med klær som har mye mindre rynker og skrukker. 

4. Lag-på-lag

Når du pakker lett, som for en helgetur eller mini-uke, må helst det du tar med deg kunne brukes på flere måter. En smart måte å spare plass på er å tenke lag – helst bare ett av hvert (skjorter, t-skjorter, singletter og jakker) – noe som vil gi deg mange kombinasjonsmuligheter av bare få plagg. 

5. Tomme plastposer

Legg en rull med store brødposer i kofferten, så har du alltid en for hånden når du er på tur. Disse egner seg ikke bare perfekt for å pakke unna tøy som har vært i bruk og du ikke vil skal ligge sammen med rent tøy, men er også super for å ha til toalettartikler du er redd for at skal lage søl. 

6. Mini er best

Invester i produkter i reisestørrelse, særlig når det gjelder ting som sjampo, dusjsåpe og bodylotion, så sparer du både kilo og plass i kofferten. 

Subscribe to the newsletter!

And take note of the latest news and travel offers