Fantastiske Norge: 8 steder enhver nordmann bør få med seg

Publisert den 25 feb. 2022 i Norge

Vi nordmenn elsker å reise.

Vi nordmenn elsker å reise – det viser både statistikker og spørreundersøkelser. Faktisk er vi i løpet av et år på langt flere ferie- og fritidsreiser enn de fleste andre, og etter all sannsynlighet er ikke dette en trend som er på vei til å snu i nærmeste fremtid. 
Det er mange årsaker til at vi reiser. Vi ønsker matopplevelser, kultur, shopping, eller rett og slett å slappe av. Ofte frister det store utlandet, med byer, strender og ikke minst vær vi kanskje ikke får nok av her hjemme i Norge. Likevel er det ikke mange stedene som kan slå vårt eget langstrakte land – både på natur og opplevelser. Disse åtte stedene er noen av Norges mest besøkte turistattraksjoner – og om du ikke har tatt turen til nå, så er det nok på tide!

1. Trollstigen

Turen over Trollstigen er en opplevelse alle burde unne seg – om man ikke lider av høydeskrekk! For dette er en kjøretur du sent vil glemme, hvor veien snirkler seg opp og frem mellom fjellskrentene og er full av synsinntrykk. Nettopp her i Norges spektakulære fjordlandskap, midt mellom skyhøye fjell og dype fjorder, oppleves norsk natur som ekstra mektig og fantastisk. 

2. Holmenkollen

Om nordmenn virkelig fødes med ski på beina, så kan man nesten ikke la være å få med seg Holmenkollen og besøkssenteret der når man er på besøk i hovedstaden. Ikke bare er utsikten fra toppen verdt turen i seg selv, men skimuseet her er faktisk det eldste av sitt slag i hele verden! 

3. Geirangerfjorden

Det er ikke så rart at turister fra hele verden flokker til vakre Geiranger. Den fantastiske naturen, med høye fjell som stuper rett ned i dype fjorder er unik til Norge og Vestlandet, og verdensarvområdet Geirangerfjorden er selve kronen på verket. Om du ikke ankommer sjøveien, bør du likevel få med deg en sightseeing på fjorden som har blitt kåret til verdens vakreste – og som var selve inspirasjonen bak den svært populære Disney-filmen «Frost». Befinner du deg ved Geirangerfjorden bør du også passe på å få med deg panoramautsikten fra de ulike utsiktspunktene i området. Høyt oppe i de bratte fjellene blir du nemlig belønnet med en utsikt uten like over dette spektakulære naturområdet. 

4. Bryggen i Bergen

Norges nest største by var i sin tid den viktigste byen i landet, mye takket være Bryggen, som i 400 år var det sentrale knutepunktet for den hanseatiske handelsvirksomheten i Norge. Bryggen, som i dag omfatter den gamle trebebyggelsen og brannsikre steinkjellere i den historiske bykjernen i Bergen, ble anlagt i årene rundt 1070, og de 61 fredede byggene har fått en plass på UNESCOs prestisjefylte verdensarvliste. Opp gjennom årene har flere branner ødelagt deler av den originale bebyggelsen, men bygningstrukturen er likevel beholdt. Idag kan du leve deg inn i middelalderens Bergen ved å besøke Bryggen Museum, som er reist over restene av den første bebyggelsen i området, og du bør ikke gå glipp av det nærliggende Hanseatiske Museum heller hvis du er interessert i Norges historie! 

5. Ishavskatedralen, Tromsø

Operahuset i Oslo er på alle måter imponerende – men ikke glem at det finnes unik arkitektur også utenfor hovedstaden. Nord-Norges mest kjente katedral ligger på fastlandet i Tromsdalen, like ved broen som forbinder fastlandet med øya Tromsø – og dette er et yndet fotoobjekt for både lokale og turister. Tromsdalen Kirke, også kjent som Ishavskatedralen, ble innviet den 19. november 1965. Den berømte kirken ble designet av arkitekten Jan Inge Hovig, og dens uvanlige form er inspirert av snø og is. Ishavskatedralen er et seilingsmerke som er synlig fra Tromsøysundet, fra broen og under landing med fly.

6. Dyreparken, Kristiansand

For nordmenn flest hører det omtrent med til barndommen å ta turen til Dyreparken i Kristiansand. Fra Kardemommeby og Torbjørn Egners rike, til Kaptein Sabeltanns piratverden og ikke minst de mer enn 800 dyrene som finnes i parken, byr Dyreparken på opplevelser og minner for hele familien. Her er det mye spennende og morsomt å finne på for både store og små!

7. Lofoten

”Se oftere mot nord,” skrev Rolf Jakobsen i sitt velkjente dikt – og han har så rett. Nord Norge er stort. Det er mye å se og oppleve, og få andre steder i verden vil du oppleve natur, hav, fjell og fjorder, som er like imponerende som i vakre Lofoten. Her står opplevelsene i kø. Du kan fiske, klatre i fjell, utforske boliger fra Vikingtiden, sykle, surfe, eller jakte på både nordlys og midnattssol – og enda mer til. Telt ute om sommeren, sov i rorbu på vinteren, eller unn deg en god natts søvn på et flott hotellrom – uansett hvordan du tilbringer tiden din i Lofoten vil turen rundt i det arktiske øyriket være en du sent vil glemme!

8. Nidarosdomen

Trondheim og Nidarosdomen er full av gammel norsk historie. Kirken, som er Norges største, er bygget over Olav den helliges gravsted, og er verdens nordligste gotiske katedral. Kirken ble påbegynt i 1070 og sto ferdig rundt år 1300. Til tross for at katedralen ble rammet av flere branner i middelalderen, har store restaureringsprosjekter sørget for at Nidarosdomen i dag fremstår som svært lik den originale kirken som ble bygget. Siden den ble innviet har Nidarosdomen vært et viktig pilegrimsmål. Den er også signingskirke for norske kongelige - og ikke minst hele Norges nasjonalhelligdom.

Coop HotellKupp

Det er ingen tvil om at Norges langstrakte land har svært mye å tilby når det gjelder naturopplevelser, historie, kultur og mye mer, så hva venter du på? Begynn å planlegge din neste tur idag! Vi i Coop HotellKupp har mange gode tilbud på overnatting for din neste ferie – hvis du vil ta med barna på tur kan du sjekke vårt flotte utvalg familierom rundt omkring i Norge, og vi har også mange gode tilbud på hotellopphold i Norges storbyer hvis det frister med en tur til Bergen og den UNESCO-hedrede Bryggen. Kos deg med å utforske noen av Norges vakreste og mest unike steder!

assets

Abonner på nyhetsbrev

Ta del av eksklusive tilbud og de seneste nyhetene

assets