Høstferie: 10 ting vi elsker med denne årstiden!

Publisert den 16 sep. 2022 i Høstferie

Hurra for høsten! Høsten er kanskje er den aller fineste tiden på hele året, og det er ingen mangel på spennende ting å finne på i høstferien. Hva med å reise til fjells for å se på de vakre høstfargene i Norges storslåtte natur? Eller oppleve Oslos mange høstaktiviteter og flotte parker?

På hjemmebane er det også mye hyggelig å ta seg til på høsten, som for eksempel å skjære ut gresskar sammen med barna i forberedelse til Halloween, eller å lage kakao sammen med noen du er glad i på mørke kvelder. Frisk høstluft, løv på bakken, innekos og fyr på peisen, fantastiske turopplevelser – det er mange grunner til å elske høsten, og her er noen av dem!

1. Kjølige morgener

Det er fint med sommer og varme, men få ting er så deilig som å puste inn skarp, frisk høstluft når du går ut av døren om morgenen. Benytt fine høstmorgener til å la bilen bli stående, og bruk bena eller sykkel når du skal på skole eller jobb. Om det ikke la seg gjøre, hva med å sette vekkerklokken til å ringe en halv time før du egentlig behøver stå opp slik at du kan ta deg en løpetur før dagen begynner? Det er nemlig ikke bare sommernatta du ikke burde sove bort – vi slår også et slag for å ikke slumre vekk disse deilige, friske høstmorgenene. 

2. Kakao

Høst er kakaotid – og aller best blir kakaoen om du lager den selv med smeltet sjokolade og et deilig dryss av sjokoladepulver og marshmallows. For å få det enda mer koselig, kan du nyte den varme sjokoladen under et pledd i sofaen, med fyr i peisen og en god bok i fanget. 

3. Høstmote

Høsten er en fantastisk tid for å fornye garderoben litt og unne seg noe nytt. Hurra for lekre kåper, deilige strikkeplagg og fine støvletter! 

4. Hjemme-kvelder

Lange, lyse kvelder og ferietid gjør at de fleste av oss er mer sosiale om sommeren. Om høsten er det derimot helt lov å takke nei til både det ene og det andre og bare slappe av hjemme. Hurra for rolige høstkvelder – og ullsokker, pledd, tente lys, sofa og egentid! 

5. Vakre høstfarger

En av de beste tingene ved høsten er de nydelige fargene ute. Ingenting slår en tur ut i naturen på høsttid, enten du foretrekker å vandre i Norges vakre fjelllandskap eller er et bymenneske som foretrekker en koselig spasertur i parken.

6. PSL

Hvis du skal på storbytur, kan du ikke gå glipp av en pumpkin spice latte fra Starbucks i høst. PSL, som den populære drikken også ofte kalles, er kun tilgjengelig noen få uker hver høst. Det er ikke så mange år siden den amerikanske kaffekjeden først lanserte denne spesialkaffen, men PSL har allerede blitt et kult-fenomen, og en skikkelig snakkis hver eneste høst.

7. Kosemat

Vekk med grillmat og kjappe salater – om høsten vil vi igjen kose oss og bruke god tid på kjøkkenet når vi lager mat. Akkurat nå bugner butikker og bondens marked av deilige, ferske matvarer som er i sesong. Supper, gryteretter og fårikål innfrir alle våre høstmåltiddrømmer, og aller helst vil vi nyte disse rundt spisebordet hjemme sammen med gode venner og familie. 

8. Nye opplevelser

Det er selvfølgelig fint å reise på sommeren, men å oppdage nye byer og steder på høsten kan være vel så fantastisk. Nesten alle storbyer er på sitt aller vakreste på høsttid, med strålende farger, frisk temperatur og opplevelser i hopetall – og det er ingen hemmelighet at Norge har mange spektakulære destinasjoner å by på. I tillegg kan vi nok alle trenge et lite avbrekk i hverdagen rundt disse tider, midt mellom sommer og jul – så høstferien er perfekt for å legge ut på reise! 

9. Tid for TV

Høsten er TV-tid. På mørke høstkvelder er det helt innafor å ikke ha noe annet planlagt enn bare å hoppe i pysjen så snart du får muligheten, og kjøre maraton med alle favoritt TV-seriene dine. Enten du koser deg på sofaen alene, eller med familie, venner eller kjæresten er TV-tid alltid deilig!

10. Halloween

Det er mange som akker og bærer seg over at vi nå plutselig skal ha begynt å feire denne ikke-norske tradisjonen her hjemme. Men Halloween (som slett ikke er en amerikansk, men gælisk tradisjon som oppstod i Irland) blir jo det man gjør det til! Det er veldig koselig å pynte trammen med gresskar med lys i og henge opp dekorasjon som spøkelser og flaggermus. For barn er dette selvfølgelig en spennende tid, med utkledning, knask eller knep og masse godteri.  Det finnes vel nok kjedelig hverdager, så vi sier hurra for feiringer og moro som gir alle noe å glede seg til midt i høstmørket!

Hotell? 

Det er ingen tvil om at det er mye spennende å se frem til når høsten kommer! Høsten er en fantastisk tid for nye reiseopplevelser, og det er ingen mangel på flotte destinasjoner i Norge og utenlands for de som vil gjøre det meste ut av den nydelige høsttiden. Coop HotellKupp har alltid lave priser på hotellopphold, og hos oss kan du få et ordentlig kupp på din neste tur. Du kan bestille hotell for høstferien fra kun 1163,- per natt, og hvis du vil ta med barna på tur har vi et flott utvalg familierom rundt omkring i Norge. Kos deg med nye opplevelser og en flott reise denne høsten!

assets

Abonner på nyhetsbrev

Ta del av eksklusive tilbud og de seneste nyhetene

assets