Norge hele året: Her er det beste landet vårt har å by på

Publisert den 14 apr. 2022 i Norge

I Norge er vi bortskjemte med fantastiske muligheter for gode opplevelser året rundt. Hvis årets ferie legges innenfor landegrensene våre har dere mye å glede dere til!

Helt siden Disney-filmen Frozen ble en storsuksess for noen år siden har en tur til Norge toppet ønskelisten til reisende fra hele verden. Og det er vel kanskje ikke så vanskelig å skjønne – for Norge som ferieland har det aller meste. Byer og steder som tatt ut av en eventyrbok, dramatisk natur, ville fjell og dype fjorder..det er ingen mangel på gode reiseopplevelser her til lands.

For barnefamilier står opplevelsene på rekke og rad – ørretfiske, RIB-safari, bondegårdsbesøk og elverafting, for ikke å snakke om barnevennlige museer, fantastiske fornøyelsesparker og mye mer.

Frister det med Norgesferie i år? Da kan vi anbefale de følgende severdighetene og opplevelsene, og husk at disse bare er en liten smakebit av det aller beste landet vårt har å by på! 

1. Akershus Festning

Det går nesten ikke an å reise til Oslo uten å legge inn et besøk på det majestetiske Akershus Festning. Både barn og voksne vil uten tvil synes det er spennende å utforske festningen og området rundt, som er spekket av historie. Det eldgamle Akershus slott og festning ble påbegynt i 1299 av Håkon V, og fullført i løpet av 1300-tallet.

Middelalderborgen hadde en strategisk beliggenhet ytterst på Akersneset, og har opp gjennom tidene motstått mange beleiringer og angrep. Borgen har gjennomgått flere moderniseringer og oppgraderinger med årene. Under Christian IV (1588-1648) ble borgen modernisert og innredet som et renessanseslott, men forfalt igjen betydelig opp gjennom 1700-tallet. 

I dag kan man som publikum delta på en guidet tur i helgene året rundt, og store grupper kan spesialbestille egne turer. Om sommeren benyttes festningsområdet ofte til både konserter og ulike sermonier. Og skinner solen, finnes det nesten ikke et bedre sted å nyte en is enn midt på gressplenen foran festningen!

2. Polaria

I Tromsø finner man Norges eneste arktiske opplevelsessenter, Polaria. Fra utsiden ser dette populære senteret ut som en rad isblokker som har veltet over, og her kan man se filmene "In the Land of the Northern Lights " og "Svalbard - arktisk villmark" på storskjerm. På Polaria kan man utforske flere akvarier med sel, fisk og sjødyr fra arktiske områder, og mange gode opplevelser for hele familien venter dere. Senteret har fokus på å formidle forskningsbasert kunnskap om Arktis til både barn og voksne, med mange kunnskapsrike ansatte. Besøkende kan til og med bli sel-fadder, og hjelpe til slik at Polaria-seler får en enda bedre (og morsommere) hverdag.

3. Verdens Ende

På sydspissen av Tjøme finner man Verdens Ende, et friluftsområde med storslagen utsikt mot Skagerrak og flotte bade- og fiskemuligheter fra svaberg og holmer. Mest kjent i dette vakre området er nok vippefyret som er bygget opp av rullesten hentet fra Tjømes strender. 

Som del av anlegget finner man også Færder nasjonalparksenter, som åpnet dørene i juni 2015. Senteret huser nasjonalparksenter med utstilling, restaurant og kontorer for nasjonalparkforvaltningen. Mest imponerende er nok byggets andre etasje, som er bygd som en rotunde i glass, med 360 graders utsikt og utstillingsareal. 

Verdens Ende er en fantastisk reisedestinasjon året rundt. Om sommeren er det ypperlige badeforhold fra svaberg og holmer, spesielt for barn, med en egen barnevennlig badeplass. Det er også badeplattform beregnet for bevegelseshemmede, grillplass og gode parkeringsmuligheter. 

4. Bryggens Museum – Bymuseet i Bergen

Tar dere turen til Vestlandet og Bergen i sommer, bør dere unne dere en tur på Bymuseet her. Bryggens Museum er et kulturhistorisk museum med materiale fra arkeologiske utgravninger som fant sted her på 1950-tallet. 

Den ikoniske Bryggen i Bergen har vært et travelt bymiljø helt siden middelalderen, og er nå en av byens største attraksjoner. Faktisk er både den gamle trehusbebyggelsen og de tykke kulturlagene som befinner seg under bakken oppført på UNESCOs liste over verdens mest bevaringsverdige kulturminner. 

I dag finner man rester etter byens eldste bebyggelse på museet, og tusenvis av gjenstander gir et rikt innblikk i livet og hverdagen slik den foregikk i Bergen i Middelalderen. Området kan besøkes hele året rundt, og er spennende for hele familien å se!

5. Vigelandsparken

Like ved travle Majorstuen finner du vakre Frognerparken. Den grønne oasen midt i Oslo sentrum er hjem til en av Norges absolutt mest besøkte turistattraksjoner, nemlig Vigelandsparken

Den berømte skulpturparken kan skilte med over 200 skulpturer signert kunstneren Gustav Vigeland (1869–1943), deriblant kjente statuer som SinnataggenMonolitten og Livshjulet. Faktisk tegnet Vigeland også selve parken, som inneholder det meste av hans kunst, og som i 2009 ble fredet av Riksantikvaren.

Hvert år kommer det over en million besøkende til Vigelandsparken, noe som gjør den til en av Norges mest besøkte severdigheter. Parken er åpen daglig, året rundt, og passer fint til barnefamilier på tur i Oslo.

Norges land tilbyr en lang rekke fantastiske reiseopplevelser, og det er utrolig mye å se og gjøre året rundt. Hos Coop HotellKupp finner dere alltid gode priser på hotellopphold rundt omkring i Norge, så sjekk gjerne våre sider når det er på tide å planlegge en fin tur med familien. Vi håper denne artikkelen har gitt dere noen gode ideer til deres neste Norgesferie, og at dere koser dere på tur

assets

Abonner på nyhetsbrev

Ta del av eksklusive tilbud og de seneste nyhetene

assets