Reiseguide til London: 8 ting du bør gjøre

Posted on 08 Sep 2023 in London

8 ting du bør gjøre i London

London er en av verdens mest populære reisemål, og det er ikke uten grunn at Englands hovedstad lenge har vært på toppen av nordmenns ønskeliste når det gjelder feriedestinasjoner. London er en fantastisk destinasjon, og denne historiske, levende byen har svært mye å tilby tilreisende. Enten du er mest interessert i shopping, sightseeing, kunst, arkitektur, teater- og kulturopplevelser, mat og drikke eller uteliv vil du helt klart kose deg i metropolen London!

Hvis du planlegger din neste tur til London, har du kommet til det rette stedet. Det er rett og slett ikke mulig å oppleve alt det beste London har å tilby på kun et par dager, men her forteller vi deg hva du absolutt ikke bør gå glipp av under besøket ditt. Vår guide gir deg oversikt over 8 ting du ikke bør gå glipp av i London, med mange tips til restauranter, shopping, aktiviteter og områder som kan utforskes. De typiske turistattraksjonene som Big Ben, Westminster Abbey og Madame Tussauds antar vi alle kjenner til, så her deler vi tips til London-opplevelser du kanskje ikke er like kjent med. 

Her finner du noe for enhver smak – les videre for å få vite hva som venter deg på din neste reise til London!

Opplev koselige Covent Garden.

Covent Garden er et av Londons mest koselige områder, og her kan du lett tilbringe noen hyggelige timer. Det historiske Covent Garden Market bør du absolutt ikke gå glipp av – i disse gamle blomsterhallene kan du få kjøpt mye forskjellig i de flotte små bodene og butikkene. I Long Acre finner du mange fine klesbutikker, og området er godt kjent for dets mange gode hudpleiebutikker og salonger. Dette er hjertet av Londons underholdningsdistrikt, og du finner Royal Opera House samt flere av byens velkjente teatre her. Soho, Covent Garden og West End er et mekka for teaterinteresserte, og ingen tur til London er komplett uten et musikalbesøk! Helt sentralt i London er det best å utforske til fots, siden det er mye fint å se på og lett å gå fra Covent Garden til Soho, Oxford Street og New Bond Street.

Convent Garden

Etter en del shopping og vandring rundt Covent Garden, kan det passe fint med en god middag, og den fancy vinbaren Dalla Terra ved Royal Opera House kan anbefales. Her kan du velge fra en fantastisk vinliste og gode italiensk-inspirerte matretter som kan nytes på den flotte utendørs terrassen i de varmere månedene, mens peisen med levende ild skaper en koselig stemning innendørs på vinterstid.  

Utforsk trendy Soho 

Et besøk til Soho er et must når du er i London. På dagtid er hyggelige Soho Square vel verdt et besøk, og i området rundt finner du svært mange kule vintagebutikker og spisesteder i de små sidegatene. Gå ikke glipp av et besøk til fargerike Carnaby Street, hvor det er mange muligheter for å ta flotte bilder. Når det er på tide med en matbit, bør du gå til Chinatown hvor det er flust med gode asiatiske restauranter. På kveldstid er området mest kjent for et levende uteliv med mye som foregår, og det livlige Soho-området har svært mange flotte puber og barer å tilby. The Vault er et unikt konsept du absolutt bør oppleve. Denne undergrunns cocktailbaren er gjemt bak en falsk bokhylle bakerst i lokalet til den historiske whiskyspesialisten Milroy’s i Greek Street, rett ved Soho Square. En smal trapp fører deg ned til en kul bar i gammeldags speakeasy-stil, hvor en spennende cocktailmeny tilbys. 

Se severdighetene i City of London 

City of London er hovedstadens eldste strøk, og her er det svært mye å se og gjøre. Du bør helt klart sjekke ut de spennende bodene på Spitalfields Market ved Liverpool Street Station, hvor du kan få kjøpt god mat, håndlagde produkter fra lokale kunstnere og artisaner og mye mer. Det er ingen tvil om at historiske St Paul’s Cathedral er et must når du er på tur til London. Denne katedralen fra 1700-tallet er et av Londons mest kjente monumenter, og du kan betale for en sightseeingtur hvis du er interessert i å lære om historien og arkitekturen. Du kan også komme inn i katedralen gratis ved å ta del i en av de daglige gudstjenestene.

Kun et steinkast fra St Paul’s Cathedral finner du nydelige Postman’s Park. Denne lille parken er en rolig grønn oase midt i storbyen, og her er det et vakkert monument til vanlige mennesker som har mistet livet i forsøk på å redde andre. Postman’s Park er en ekte London-perle som ikke alle kjenner til, så her er det som regel svært få mennesker. Denne flotte parken og det uvanlige monumentet er vel verdt et besøk når du er i området. 

Hvis det frister med en matbit og noe godt i glasset, ligger flotte Humble Grape Wine Bar nær ved i Fleet Street. Denne atmosfæriske vinbaren er godt gjemt i den gamle krypten under St. Bride’s Church, og spesialiserer seg i gode viner fra små vinprodusenter i Storbrittania og sesongbaserte britiske matretter. 

St. Dunstan in the East Church Garden er en skjult perle øst for City of London, mot Tower of London. Gjemt i en sidegate finner du disse vakre ruinene fra en kirke som opprinnelig ble bygd i 1100, og som ble ødelagt under andre verdenskrig. I denne flotte lille parken er det som regel få turister, og her vil du ofte støte på lokale kontorarbeidere som setter seg på benkene i lunsjpausen sin.

Hvis du vil nyte en spektakulær utsikt over London, bør du ta turen til toppen av The Shard, som er rett over Themsen fra St. Dunstan in the East. Gå over London Bridge for å komme deg hit. Fra toppen av The Shard får du 360 graders panoramautsikt over hovedstaden, og det er flotte restauranter og barer du kan kose deg på. 

Shopping i Mayfair

I luksusområdet Mayfair finner du mange flotte hoteller og svært gode restauranter, men området er best kjent for shoppingmulighetene. På luksusgaten New Bond Street ligger eksklusive designerbutikker på rekke og rad, mens Savile Row er kjent som Londons skreddergate. Her har hovedstadens beste skreddere holdt verksted siden 1800-tallet, og hvis du er ute etter en skreddersydd dress av den beste kvaliteten, er det fortsatt Savile Row du bør besøke.  Hvis du trenger en pust i bakken etter all shoppingen, har den koselige franske bistroen La Petite Maison ved Savile Row svært god mat og drikke å tilby. Hvis du vil kose deg på kveldstid, bør du ta turen innom den verdenskjente cocktailbaren The Connaught Bar

Finn roen i det grønne i Hyde Park

En hyggelig tur rundt Hyde Park må til når man er i London. Dette er den største parken sentralt i byen, og er godt kjent for Speaker’s Corner. Hyde Park er en svært rolig og koselig park hvor man kan gå tur, sykle, leie både robåt og tråbåt for å kose seg på innsjøen Serpentine midt i parken, i tillegg til å se på fugle- og dyrelivet. Du bør helt klart få til en tradisjonell Afternoon Tea i løpet av besøket ditt til London, og The Pavilion Kensington Palace tilbyr en fantastisk opplevelse med nydelig utsikt over Kensington Palace og Princess Diana Memorial Garden. I området rundt Hyde Park finner du svært mange gode hoteller, og her er det fint å bo hvis du vil være sentralt i London uten å måtte finne deg i støy og mas på nattestid. 

Ta en vandretur langs South Bank

Hvis du har kort tid i London og må prioritere hva du har aller mest lyst til å gjøre, bør en gåtur langs South Bank være på toppen av listen. Du kan gå helt fra Westminster Bridge til Tower Bridge på rundt en time, og da får du med deg mange av Londons mest spennende severdigheter på en gang. Her får du se Big Ben ved Westminster Bridge, og du går forbi det ikoniske London Eye

Selv om gåturen ikke trenger å ta lang tid, kan det være lurt å sette av litt mer tid til å oppleve dette området. For de som er interesserte i kunst og kultur, er det velkjente galleriet Tate Modern et must. Dette ligger ca. halvveis fra Westminster Bridge til Tower Bridge, men du kan også gå hit fra St Paul’s-området over den flotte gangbroen Millennium Bridge, som mange kanskje kjenner igjen fra en berømt scene fra filmen Harry Potter and the Half-Blood Prince. Videre langs veien vil du komme forbi ikoniske Globe Theatre. Dette er en flott gjenoppbyggelse av det legendariske teateret hvor Shakespeares teaterstykker ble fremført, og her kan du fortsatt se teater i åpen luft. Mens du fortsetter mot London Bridge, kommer du forbi en rekonstruksjon av gallionen Golden Hind. Dette skipet ble brukt av Sir Frances Drake på hans verdensomseiling på 1500-tallet, og vil være populært å se for både barn og historieinteresserte. Tar du gåturen på dagtid, bør du besøke Borough Market ved Southwark Cathedral. Dette er et av Londons eldste markeder som går over 1000 år tilbake i tid, og på dette koselige markedet finner du svært mye god mat og bakevarer. Den vakre katedralen er også vel verdt et besøk, og på kveldstid er det ofte gratis konserter og andre arrangementer her.  Mens du fortsetter mot den flotte Tower Bridge vil du få en svært god utsikt mot et av Londons ikoniske landemerker, the Tower of London, som absolutt bør oppleves hvis du har tid. 

Kos deg i sjarmerende Notting Hill

Ingen tur til London er komplett uten et besøk til et av Londons koseligste strøk – Notting Hill. Dette er et veldig hyggelig område som er kjent for sine sjarmerende gater og fargerike hus som er svært populære motiv for Instagram-bilder. Her kan du også finne den blå døren som ble verdenskjent i den populære filmen Notting Hill.

Et besøk til Portobello Road Market er et must når du er i området – her finner du antikke møbler, vintageklær, produkter laget av lokale kunstnere og mye mer. Shoppingmulighetene er gode i hele Notting Hill-området, med mange spennende vintagebutikker og søte små bruktbutikker. Hvis det frister med en tur i det grønne, er Holland Park en veldig hyggelig park med vakre blomster og en nydelig asiatisk hage. Når det er på tide med en matbit, er den moderne, sofistikerte restauranten Orasay i hjertet av Notting Hill et godt valg. Her finner du en variert meny inspirert av de hebridiske øyene, med et spesielt fokus på fisk og sjømat. I tillegg er det svært mange hyggelige kaféer og bakerier i de koselige smågatene i området. 

Tilbring noen timer i nydelige Greenwich 

Før du drar fra London, bør du helt klart nyte noen hyggelige timer i det vakre Greenwich-området øst i London. Du bør besøke den verdensberømte Cutty Sark som kan ses gratis fra utsiden, og ta turen innom Greenwich Market som er kjent for å være Londons beste kunst- og håndverksmarked. På markedet får du også kjøpt god mat og drikke, og det er mange hyggelige spisesteder i området. Det historiske Royal Observatory midt i Greenwich Park er absolutt verdt et besøk. Dette er et av verdens best kjente planetarium, og her er det mye å se og gjøre for hele familien. Avslutt tiden din i Greenwich med en gåtur rundt den vakre parken som er et av de største grønne områdene i sørøst-London. For å gjøre turen til Greenwich ekstra spesiell, kan du ta båt over Themsen for å komme hit – det er overraskende billig, og veldig gøy å se London fra vannet. 

Hotell?

Når man skal til London, er det lurt å bo så sentralt som mulig, spesielt hvis du har knapt med tid. Da blir det nemlig enklere å bevege seg rundt i byen uten å kaste bort mye tid og penger på transport. Samtidig kan det også være lurt å overnatte i roligere områder (som i Greenwich eller rundt Hyde Park) hvis du vil sove godt om natten, siden det ofte kan bli litt støy på nattestid i hjertet av byen. 

Hvis du er ute etter hotell i London, finner du alltid mange flotte hotellrom å velge mellom hos Coop HotellKupp. Enten du vil bo midt i byen eller i et roligere strøk, er det mange forskjellige hoteller med god beliggenhet i ulike prisklasser på våre sider, så du kan velge det som passer best for din London-reise.  Vi håper du har fått noen gode tips som vil hjelpe deg med å planlegge din neste tur til London! Kos deg på reise, og husk å alltid sjekke Coop HotellKupp først når du skal bestille hotell.

 

Subscribe to the newsletter!

And take note of the latest news and travel offers