Sommerguide til Oslos fineste badesteder

Posted on 05 Jul 2023 in Oslo

Å befinne seg i hovedstaden på sommeren trenger slett ikke være synonymt med bare svette bygater og avkjølte kjøpesentre. Skinner solen? Da er det bare å pakke badetøyet med seg og ta turen til en av Oslos mange flotte badeplasser! Her finner du nemlig noe for enhver smak, enten du fortrekker hav eller basseng, ferskvann eller saltvann – og det beste av alt er at du slett ikke trenger å dra langt. 

Her har vi samlet de beste badestedene i Oslo og omegn, så du kan nyte sommeren i hovedstaden!

1. Huk

Deilige Huk på Bygdøy er nærmest for et must å regne om du tilbringer sommeren i Oslo. Denne lille sandstranden er uten tvil en av Oslos mest populære badesteder med sandstrand, svaberg og gresslette. Både Huk og den nærliggende Paradisbukta myldrer av folk om sommeren, og her finnes også kiosk, toalett og en strandvolleyballbane som kan brukes av alle.

2. Tjuvholmen bystrand

Midt i Oslo ligger det populære badestedet Tjuvholmen bystrand, ved Astrup Fearnley Museet. Denne lille stranda er populær blant barnefamilier og passer perfekt for de aller minste, men de som vil ha en ordentlig svømmetur kan du hoppe fra bryggekanten og rett ut i Oslofjorden.

3. Sørenga Sjøbad

Nok en deilig badeplass midt i storbyen finner du i den relativt nye bydelen Sørenga. Sørenga Sjøbad har et åpent basseng, strand, stupetårn, barnebasseng samt et stort og flott rekreasjonsområde, der man kan sole seg, la barna leke og ha piknik. Her finnes det også mange kafeer og restauranter langs den livlige Havnepromenaden.

4. Frysja

På et varm sommerdag yrer det av folkeliv ved de velkjente badeplassene ved Akerselva. Området, som er ett av hovedstadens mest populære rekreasjonsområder, ligger like bak Teknisk Museum ved Maridalsvannet i Nydalen.

5. Langøyene

Tar du båten ut til Langøyene finner du en av Oslo beste og lengste sandstrender, perfekt for deg som reiser på tur med barn eller om du bare vil komme den litt lenger vekk fra byens mas og kjas.

6. Bogstadvannet

Foretrekker du å bade i ferskvann bør du ta turen til deilige Bogstadvannet i Oslo vest. Også dette området yrer av liv på varme sommerdager, og er perfekt for både store og små med stor sandstrand, gressletter og badebrygger.

7. Frognerbadet

Når solen skinner er det få plasser i Oslo som er så populært som deilige Frognerbadet på Majorstuen. Dette utendørsbadet har kun åpent om sommeren. Frognerbadet kan skilte med to 50-metersbasseng, plaskebasseng, to sklier og stupetårn, og ligger idyllisk til i enden av Frognerparken.

8. Ingierstrand bad

Er du opptatt av arkitektur bør du passe på å få med deg badeanlegget Ingierstrand bad, som ligger like utenfor byen, sørøst i Oslo. Anlegget i funkisstil ble oppført i 1931 av arkitektene Ole Lind Schistad og Eyvind Moestue, og yrer av liv på varme sommerdager. Her finnes det både toaletter og rullestolrampe, i tillegg til en fin restaurant.

Hotellopphold i Oslo?

Det er ingen tvil om at det er deilig å kjøle seg ned med et bad på varme sommerdager, og heldigvis er det gode bademuligheter både i hjertet av Oslo og utenfor sentrum. Hos Coop HotellKupp finner du alltid gode tilbud på hotellopphold i Oslo – blant annet er Anker Hotel og Thon Hotell Slottsparken populære valg blant besøkende. Ha en fin tur til Tigerstaden, og kos deg i solen denne sommeren!

Subscribe to the newsletter!

And take note of the latest news and travel offers