Velkommen til det blide Sørland

Posted on 14 Apr 2023 in Sørland

Velkommen til det blide Sørland!

Sørlandet er en feriefavoritt blant mange, spesielt på sommerstid. De fleste som vil oppleve Sørlandet tar turen innom Kristiansand, Norges femte største by, og her er det mye spennende å se og gjøre.

På sommeren er Kristiansand en drømmedestinasjon. Hvis du legger sørlandsturen til vinteren, anbefaler vi å pakke med skiene og dra til Setesdal eller Hovden, hvor det er fantastiske ski- og snowboardmuligheter.

Les videre hvis du vil finne ut mer om alt du kan forvente av ditt besøk til Sørlandet!

Sommerbyen Kristiansand

Selv om det er hyggelig å besøke Sørlandet året rundt, skinner Kristiansand mest om sommeren. Dyreparken er det helt store for barnefamilier, men det er mye annet å oppleve i de varme sommermånedene.

Nyt late sommerdager på svaberg i skjærgården og utforsk de mange idylliske småbyene i området. I tillegg finnes det en rekke spennende museum og kunstgallerier for de som er interesserte, og det er alltid mye kultur på programmet med populære musikkfestivaler

Fantastiske hotell

Det finnes flere flotte hoteller i Kristiansand som passer perfekt til din Sørlandsopplevelse, og det kan være lurt å bo sentralt i byen for å kunne gå til mange av byens mange spennende opplevelser.

Best Western Plus Hotel Norge er et svært populært valg. Dette sjarmerende hotellet har en fantastiske beliggenhet i umiddelbar nærhet til folkelivet og attraksjonene i Kristiansand sentrum. Fra det ærverdige hotellet går du rett ut i byens gågate med gangavstand til Kilden Teater og Konserthus, Fiskebrygga, samt den populære Bystranda. I tillegg er du bare en kort kjøretur unna barnas soleklare favorittsted, Kristiansand Dyrepark.

Som gjest på Best Western Plus Hotel Norge kan gjester glede seg over hotellets unike kunstsamling; alle hotell- og fellesrom er nemlig smykket med i alt 1300 originale kunstverk. I toppetasjen, med praktfull utsikt over byen og innseilingen, kan du benytte hotellets trimrom og sauna. Vi anbefaler også et besøk i Reflektoriet, et vakkert stille rom signert av Kjell Nupen.

Andre populære hotellvalg blant reisende til Kristiansand er Thon Hotel Parken og Radisson Blu Caledonien Hotel Kristiansand. Disse er moderne, flotte hotell med god beliggenhet i hjertet av byen.

Gode matopplevelser

Det er ingen tvil om at det er mange gode matopplevelser som venter i Kristiansand. Siden byen ligger rett ved havet, er det ingen mangel på fersk sjømat på menyen hos de mange varierte restaurantene byen kan tilby.

På Smak av Norge, Best Western Plus Hotel Norges egne restaurant, kan du nyte de beste smaksopplevelsene fra det norsk kjøkken samt trendrettene vi elsker fra hele verden. Restaurantens delikate frokostbuffet med ferske bakervarer er en perfekt start på dagen. Lekkert interiør og atmosfære gir rammen for en deilige lunsj eller a la carte middag, gjerne sammen med en god vin, alt servert med et smil fra hyggelige servitører.

Shopping

Få ting er så hyggelige som å vandre langs Kristiansands sjarmerende gågater, og her er det gode shoppingmuligheter hvis du vil kjøpe med deg noe nytt før du drar hjem. I Sandens og Torvkvartalet finner du mange butikker, og i enden av den lange gaten ligger Slottet shoppingsenter. I Skippergaten ligger alle de spennende butikkene med klær, sko og interiør med mer, så her er det noe for alle. I Kristiansand sentrum er det svært mange hyggelige kafeer og restauranter hvis du trenger en pust i bakken – spesielt kan vi anbefale det historiske Dampbageriet for fantastiske bakevarer og god kaffe!

Kultur

Det er ingen mangel på flotte kulturopplevelser i Norges femte største by. Det svært populære Kilden Teater og Konserthus har et spennende og variert program, med både norske og utenlandske artister. Her settes det opp både konserter, teaterforestillinger og mye mer. I tillegg finner du et rikt konsertliv på mange av byens scener, med alt fra større konserter til mer avslappet live musikk på puber og barer.

Ellers i byen vil du finne flere spennende museum og kunstgallerier – blant annet er Galleri BI-Z vel verdt et besøk for de kunstinteresserte, og det finnes også mye kul gatekunst rundt omkring i Kristiansand. Kristiansand Museum er veldig populært, spesielt blant familier med barn, og Gimle Gård er også en veldig interessant destinasjon.

Natur

Kristiansand og omegn kan by på fantastiske naturopplevelser. Det er ikke mange andre byer som kan lokke med en flott strand midt i byen! Den svært populære Bystranda er en anlagt fin sandstrand med klatrenett, sittegrupper, fiskeplasser, utkikkspunkt, bocciabaner, bordtennisbord, badebrygge, solterasse og herlig palmesus. Her er det utrolig koselig å tilbringe en rolig sommerdag mens barna leker i sandkanten – og siden temperaturen i vannet som regel er rimelig varmt om sommeren, er det ingenting som står i veien for en dukkert.

For de turglade byr byen også på et flott turterreng på Odderøya og Ravndalen, og hvis du vil utforske skjærgården kan en båttur anbefales på det sterkeste.

Vi håper denne artikkelen har inspirert deg til å legge sommerferien til Sørlandet! Her er det mye å oppleve for hele familien, og med en rekke flotte hoteller midt i byen blir det enkelt å planlegge en kjempefin sørlandssommer. Nå gjenstår det bare å bestille hotell og pakke badetøyet! Som medlem hos Coop HotellKupp får du alltid gode priser på hotellopphold. Husk alltid å sjekke Coop HotellKupp først! 

Subscribe to the newsletter!

And take note of the latest news and travel offers