Vil du dra på ski eller aketur i hjertet av Oslo?

calendar_month Posted on 03 Jan 2022 in Oslo

Noen tenker kanskje at Oslo på vinterstid kun er synonymt med slaps og innevær, men det stemmer slett ikke! Når Kong Vinter er på besøk og byen er dekket med et teppe av snø, finnes det ekstra mye å gjøre i Tigerstaden. Du visste kanskje ikke at det finnes noen ordentlig flotte akebakker og skispor i hovedstaden vår, men det er faktisk svært gode muligheter for både ski og aking i Osloområdet!

Hvis du er på tur med barn og ønsker litt fart og moro, blir det sikkert jubel om du legger turen innom en av Oslos gode ski- og akebakker. Her har vi samlet de beste stedene i Oslo, slik at du kan velge det som passer best for deg!

Liabakken ski- og akeanlegg

Rett ved Stovner Senter (nesten i enden av T-banelinje 5 i retning øst) finner du Lia Skisenter. Der er det en flott flombelyst akebakke der barna kan kose seg, og gode skimuligheter. Her er det også en koselig skistue med servering av kaffe og vafler. Det er kun 10 minutter å gå fra T-banen på Stovnersenteret. 


Korketrekkeren

Den 2000-meter lange Korketrekkern (eller Korken, som den også kalles), er akebakken du bare må ta turen til hvis du er i Oslo på vinterstid. Ta T-banen fra sentrum (linje 1, som kan være travel i helgene) opp til Frognerseteren – her kan man ake helt ned til Midstuen, og det er like moro for både store og små! Det er gratis å ake i Korketrekkeren, men leie av trekjelke eller rodel koster ca. 100–150 kroner. Du kan også ta med egen kjelke.

St.Hanshaugen

I parken på St.Hanshaugen er det temmelig bratt nedover fra Tårnbassenget og her blir det ofte laget en renne på vinteren når snøen har lagt seg. Hvis det er mye is kan det være lurt å ake uten brett, og mange tar bare med seg en plastpose de bruker til å ake her. Du kommer deg hit ved å ta buss 37 fra sentrum. 

Grefsenkollen

På Grefsenkollen finnes det både en flott restaurant og opplyste akebakke og skiløyper. Det er lett å komme seg hit ved å ta buss eller bil, og som en ekstra bonus kan du nyte den fantastiske utsikten over Oslo mens du er der oppe!

Uranienborgparken

I Uranienborgparken finnes en kort, liten akebakke som egner seg svært godt for mindre barn. Siden parken ligger svært sentralt til i byen, er det lett å komme seg dit!

Myraløkka

På Sagene finner du denne flotte bakken, som alltid yrer av liv på fine vinterdager! Ta 37-bussen fra sentrum og gå av ved Sagene kirke for å nyte Myraløkka.

Tøyenparken

Like nedenfor Tøyenbadet finner du en flott akebakke som passer godt for både små og litt større barn. Ta T-banen til Tøyen og Tøyenparken, og nyt vinterdagen i bakken! 

Vi er heldige som har så gode ski-og akebakker både i hjertet av Oslo og litt utenfor sentrum, så på fine vinterdager er det flott å kunne utnytte dette. Hvis du besøker Oslo på vinterstid med barn, blir det garantert populært å ta dem med på aking eller skigåing! Vi i Coop HotellKupp har mange gode tilbud hvis det frister med et flott hotellopphold på Osloturen din. For eksempel finner du gode priser på familierom på en rekke hoteller sentralt i Oslo, som Anker Hotel og Thon Hotell Slottsparken. Kos dere i Tigerstaden denne vinteren!

Subscribe to the newsletter!

And take note of the latest news and travel offers