Vinterguide til Oslos beste akebakker

Posted on 06 Jan 2023 in Oslo

Vinterguide til Oslos beste akebakker

Noen tenker kanskje at Oslo på vinterstid kun er synonymt med slaps og innevær, men det stemmer slett ikke. Når Kong Vinter er her og byen er dekket av snø, finnes det ekstra mye spennende å se og gjøre i Tigerstaden. 

Mange velger å reise til fjells for å stå på ski og leke seg i snøen, men det finnes faktisk noen ordentlig flotte akebakker i hovedstaden også. Å ta en tur i akebakken er en billig og gøy måte å nyte vinterdager i Oslo for både små og store, og akemulighetene innebærer alt fra mindre løyper midt i byen til lengre løyper litt utenfor sentrum. Vi har satt sammen en guide til de beste akebakkene i Oslo på vinterstid, så her finner du alle de beste stedene for aking – og vi forteller deg også hvilke bakker som passer best til ulike aldersgrupper.

Hvis du reiser på tur til Oslo med barn og trenger litt fart og moro, vil det helt sikkert bli populært å legge turen innom en av disse:

Korketrekkern

Korketrekkeren (eller Korken, som den også kalles blant lokale), er akebakken du bare må ta turen til om du er i Oslo på vinteren. Den 2000-meter lange akebakken går fra Frognerseteren helt ned til Midtstuen, og passer nok best for litt større barn og tenåringer som er ute etter fart og spenning i bakken. For å komme hit, kan dere ta T-banen fra sentrum (linje 1) til Frognerseteren. Hvis dere vil ake flere ganger, tar dere T-banen opp til Frognerseteren igjen så mange ganger dere orker. Her finnes det også en kafé med servering av mye forskjellig mat og drikke når dere blir sultne.

Det er mulig å leie både kjelker, rodler, hjelmer og skibriller ved Frognerseteren, så dette er et godt valg for de som er på besøk i Oslo og ikke vil ta med seg akebrett og utstyr i bagasjen. Korketrekkeren har lenge vært en av de mest populære akebakkene i Oslo, og er akkurat like moro for både store og små!

Liabakken Akebakke

Rett ved Stovner Senter (nesten i enden av T-banelinje 5 østover) ligger Lia Skisenter. Der er det en flott flombelyst akebakke med mye plass til moro i snøen. Dette er en mindre alpinbakke på 350 meter med et fall på 50 meter, så Liabakken Akebakke passer ekstra godt til familier med mindre barn. Her kan de yngste ake, leke og kose seg i snøen trygt og rolig, men akebakken er kanskje ikke så spennende som større barn og tenåringer ville ønsket seg. I tillegg til akemulighetene, finner dere også en koselig skistue her med servering av kaffe og vafler når dere trenger en pust i bakken. Liabakken Akebakke er kun 10 minutters gåtur fra T-banen på Stovnersenteret. 

St. Hanshaugen

I den flotte parken på St. Hanshaugen blir det ofte laget til akebakke på vinterstid når nok snø har lagt seg. Dette blir en flott akebakke midt i Oslo, som er svært lett å komme seg til. Her er det temmelig bratt nedover fra Tårnbassenget, og spennende å ake for barn i alle aldre. Hvis det er mye is, kan det være best å ake på stumpen uten brett, men det er også ganske vanlig å bare ta med seg en plastpose å ake på i denne bakken. For å komme til St. Hanshaugen, kan dere ta buss 37 fra sentrum til Colletts gate. Derfra er det kun et par minutter å gå til toppen av bakken.   

Grefsenkollen

På Grefsenkollen finnes det en svært lang opplyst akebakke i tillegg til skiløyper. Hvis dere starter på toppen av bakken ved restauranten, ender dere opp ved Akebakken borettslag ti minutter senere! Siden denne bakken er ganske lang og det er mulig å kjøre fort, passer den ekstra godt til større barn. Det går buss til toppen av bakken på Grefsenkollen, og her finnes det også en restaurant for de som trenger en pust i bakken blant all moroa. En soleklar bonus ved denne akebakken er den fantastiske utsikten over Oslo fra toppen!

Uranienborgparken

Uranienborgparken sentralt i Oslo er det like koselig året rundt. På vinterstid finner du en kort, liten akebakke som egner seg svært godt for mindre barn. Her kan de yngste boltre seg i snøen og kose seg, men eldre barn kan oppleve at denne bakken blir litt liten hvis de ønsker fart og spenning i akebakken.  

Siden parken ligger så sentralt til i byen, trenger man trenger hverken buss eller T-bane for å komme seg dit. Det er ingen kafé i Uranienborgparken, men som de fleste steder i Oslo sentrum er det ikke langt å gå før man finner et sted å sette seg for å ta noe å spise og drikke. 

Myraløkka

Den fine parken Myraløkka langs Akerselva på Sagene har en lang historie som friluftsområde, og her finner dere en flott akebakke på vinterstid. Akebakken på Myraløkka yrer alltid av liv på fine vinterdager, og passer flere aldersgrupper.

Myraløkka er litt mindre kjent enn flere av de andre akebakkene i Oslo, men den er svært populær blant lokale familier og skoler. For å komme hit, kan dere ta 37-bussen fra sentrum og gå av ved Sagene kirke. 

Tøyenparken

På Tøyenparken, like nedenfor Tøyenbadet, lages det til en flott akebakke på vinteren. Dette er en svært populær akebakke på Tøyen som passer fint til barn i alle aldre. Her vil dere finne alt fra lange bakker der det er mulig å få høy fart når man aker, og flate partier som passer svært godt for de minste barna.

For å komme hit, kan dere ta T-banen til Tøyen og Tøyenparken. Vær oppmerksom på at noen bakkepartier har avsatser som fungerer som hopp dersom man har høy fart – så vær forsiktig med å la mindre barn sette utfor på egen hånd.

Hotell?

Det er slett ikke alle storbyer som kan skryte av såpass gode ake-og skimuligheter som Oslo. For både Oslobeboere og de som reiser til byen på besøk er det spennede å kunne kose seg i vinteridyllen i de mange flotte akebakkene.

Hvis du leter etter hotell for Osloturen med din familie i vinter, har Coop HotellKupp mange gode tilbud på familierom. Det flotte Thon Hotel Slottsparken er svært populært blant reisende til Oslo, og har god beliggenhet ved slottet. For de som reiser på budsjett, kan P-Hotels Oslo ved regjeringskvartalet være en god løsning for overnatting sentralt i byen til lave priser. Hvis dere ønsker litt mer luksus på familieturen deres til hovedstaden, tilbyr det historiske premiumhotellet Hotel Bristol, Oslo fantastiske opplevelser til sine besøkende med levende pianomusikk og deilig mat hver dag. Vi håper deres vintertur til Oslo blir kjempefin, og at dere koser dere i Tigerstadens flotte akebakker!

Subscribe to the newsletter!

And take note of the latest news and travel offers